Autisme & AD(H)D Autorijles in Delft – Omdat iedereen de weg op moet kunnen!

Erkenning Autisme ADHD Spectrum-NederlandRijschool de Verkenner gelooft dat iedereen de mogelijkheid moet hebben om de vrijheid en het plezier van autorijden te ervaren. Daarom bied ik  speciaal aangepaste rijlessen voor mensen met autisme en AD(H)D. Want ja, ook jij kan je rijbewijs halen!

Mensen met autisme of AD(H)D leren en denken op een unieke manier, maar dat maakt je zeker niet minder geschikt om de weg te trotseren. Het gaat allemaal om de juiste begeleiding en manier van lesgeven. En dat is precies waarin ik gespecialiseerd ben.

ik ben extra getraind om jou de best mogelijke leerervaring te bieden. Ik begrijp de specifieke manier waarop jij informatie verwerkt en stem mijn lesmethode daarop af.

Er zijn een paar spelregels

Het is belangrijk om te weten dat er een aantal voorwaarden zijn waaraan je moet voldoen om je rijbewijs te halen. Dit betreft zowel je rijvaardigheid, die wordt getest tijdens het praktijkexamen, als je rijgeschiktheid, die wordt beoordeeld door het invullen van een Gezondheidsverklaring.

De procedure rond de Gezondheidsverklaring is als volgt:

  • Je vraagt de Gezondheidsverklaring aan bij het CBR.
  • Heb je alle vragen van de Gezondheidsverklaring beantwoord, en heb je op een of meer vragen ‘ja’ geantwoord? Dan moet je de Gezondheidsverklaring uitprinten en de procedure schriftelijk voortzetten.

Gebruik deze link om de Gezondheidsverklaring aan te vragen bij het CBR.

Belangrijk

Vul alleen in dat je AD(H)D of autisme hebt als je momenteel deze diagnose ook daadwerkelijk hebt. Werd jouw behandeling voor je 16e verjaardag gestopt door een arts, gebruik je geen medicijnen en ervaar je geen klachten meer? Vul dan ‘nee’ in bij de vraag over AD(H)D. Hetzelfde geldt voor autisme. Alleen als de diagnose door een psychiater is vastgesteld, vul je ‘ja’ in.

Zullen we kennis maken?

Heb jij Autisme of ADHD? Of weet je het niet zeker, maar ervaar je veel kenmerken ervan? Maak dan vrijblijvend kennis met mij. Dan bepalen we samen eerst of we een ‘klik’ hebben. Je zit nergens aan vast!