Rijschool De Verkenner biedt speciaal rijlessen aan voor mensen met autisme en AD(H)D.

Heb jij autisme, AD(H)D of iets anders? Ook dan ben jij net zo goed in staat om je autorijbewijs te halen als ieder ander. Je leert en denkt gewoon op een iets andere manier dan mensen zonder autisme. De oorzaak hiervan ligt in de manier waarop informatieverwerking in de hersenen verloopt. Autorijden en je rijbewijs halen is in veel gevallen heel goed mogelijk; als jij op de juiste manier les en begeleiding krijgt.

Rijschool De Verkenner is gespecialiseerd in het lesgeven naar mensen met autisme of AD(H)D. De rijinstructeur is bijgeschoold om leerlingen met autisme rijles te geven. Er zijn alleen een aantal voorwaarden waaraan je moet voldoen. Om het rijbewijs te halen dien je zowel rijvaardig als rijgeschikt te zijn. De rijvaardigheid toetst de examinator op het praktijkexamen. De rijgeschiktheid wordt getoetst door het invullen van een medische verklaring ook wel Gezondheidsverklaring genoemd.

Hieronder lees je verder over de procedure omtrent de Gezondheidsverklaring

De Gezondheidsverklaring vraag je aan bij het CBR. Bekijk onderstaand filmpje voor meer informatie. Heb je alles van de Gezondheidsverklaring ingevuld? En op 1 of meerdere vragen ja geantwoord? Dan is het verplicht om de Gezondheidsverklaring uit te printen. De procedure gaat schriftelijk verder.

Let op: Je vult alleen in dat je ADHD of ADD hebt als je op dit moment de diagnose hebt. Is de behandeling voor je 16e verjaardag door een arts gestaakt, gebruik je geen medicijnen en heb je geen klachten meer? Vul dan ‘nee’ in bij de vraag over ADHD en ADD.

Bij autisme moet de diagnose door een psychiater vastgesteld worden. Is dit niet het geval? Vul dan ‘nee’ in bij de vraag of er autisme bij je is vastgesteld.

WordPress Cookie Notice by Real Cookie Banner Call Now Button